Jaro plné zážitků s CK VŠPJ

Jaro plné zážitků s CK VŠPJ

15. 02. 2024 Helena

Jaro bude u CK VŠPJ doslova nabité zážitky. Podívat se můžete například do jarních Drážďan, do velikonoční Paříže, na Srí Lanku, do afrikária ve Wroclawi, nebo navštívit krásy Chorvatska a Slovinska nebo Vídně.

Jarní Drážďany a výstava Svět orchidejí

Na začátku března se můžete s CK VŠPJ vydat do jarně naladěných Drážďan. Den začnete na výstavišti, kde navštívíte Výstavu orchidejí 2024 (Orchideen Welt), kde vás čeká výstava na ploše více jak 5 000 m2, více jak 20 000 rostlin, nákup rostlin dekorací a mnoho dalšího. Poté se přesunete do centra Drážďan, kde si s průvodcem projdete město. Uvidíte například Zwinger nebo Rezidenční zámek, a také si užijete nákupy v nákupních centrech (Primark, Altmarkt Galerie). Více informací najdete zde.

Velikonoční zájezd do Paříže

Na konci března se můžete s CK VŠPJ vydat do velikonoční Paříže. A co Vás v Paříži čeká? Komentovaná prohlídka centra města (náměstí Bastily, náměstí Republiky, opera Garnier a mnoho dalšího), Vítězný oblouk nebo věž Montparnasse a další prohlídka města (Lucemburské zahrady, Notre Dame, Justiční palác nebo Louvre). Dále budete moci navštívit Louvre nebo Eiffelovu věž. Celý den v Paříži bude zakončen plavbou po Seině. Pokud Vás tato nabídka zaujala klikněte zde pro více informací.

Okruh Srí Lankou a odpočinek u moře

Vydejte se v dubnu na 12 dní na Srí Lanku, kde vás čekají nejen nejznámější památky, ale také odpočinek u moře ve čtyřhvězdičkovém hotelu. První dny zájezdu strávíte na cestách po tom nejlepším, co Srí Lanka nabízí. Navštívíte například skalní pevnost Sigiriya, jeskynní chrám v Dambulle, Chrám Buddhova zubu, farmu s kořením, čajové plantáž nebo i sloní sirotčinec. Poté váš čeká přejezd do pobřežní oblasti Beruwela, kde strávíte zbytek zájezdu odpočinkem u moře, relaxací nebo fakultativními výlety po dalších krásách Srí Lanky. Více informací o tomto zájezdu najdete zde.

Afrikárium a zoo Wroclaw

Hned prvního května se můžete vydat do Wroclawi, kde vás čeká celý den se zvířaty. Nejprve totiž navštívíte zoo Wroclaw, jejíž součástí je i Afrikárium. Procházet budete velkým podvodním tunelem, zatímco okolo vás budou plavat žraloci, rejnoci, různé druhy rybiček a mnoho dalších. V odpoledních hodinách vás potom bude čekat přejezd od centra města, kde vás bude čekat prohlídka s průvodcem. Uvidíte například Vratislavskou univerzitu, místní radnici nebo baziliku sv. Václava, Stanislava a Doroty. Chcete se dozvědět o tomto zájezdu více? Klikněte zde pro více informací.

Paříž – to nejlepší v jednom dni

Pokud vás nezaujala velikonoční Paříž, tak jí můžete navštívit i v květnu. V jednom dni zažijete to nejlepší z celé Paříže. První co vás v Paříži čeká je komentovaná okružní jízda centrem města, která povede přes známá místa jako náměstí Bastily, náměstí Republiky nebo Opery Garnier. Dále vás zavede k Galeries Lafayette Paris, kostelu la Madeleine, Vítěznému oblouku, a celá trasa bude končit u věže Montparnasse. Další památky, které uvidíte jsou například Notre Dame, Louvre nebo Justiční palác. Navštívit budete moci buď Louvre nebo Eiffelovu věž, a celý den v Paříží zakončíte romantickou plavbou po Seině. Více informací o tomto zájezdu najdete zde.

Víkend v Paříži a zámek Versailles s královskými zahradami

A v Paříži ještě zůstaneme. V rámci tohoto zájezdu, který se bude konat 23.05.2024 – 26.05.2024, vás toho čeká trochu víc než u předchozího zájezdu. I tento zájezd začne okružní komentovanou prohlídkou města (náměstí Bastily, náměstí Republiky, opera Garnier a mnoho dalšího), a stejně tak uvidíte památky, které jsou uvedené u předchozího zájezdu, jako Notre Dame, Louvre nebo Justiční palác. Další den vás čeká zámek Versailles, kde si budete moci prohlédnou zámek nebo zahrady, a v odpoledních hodinách se přesunete zpět do centra Paříže, kde se vydáte k Eiffelově věži, Invalidovně a poté na náměstí Concorde. I tento zájezd bude zakončen plavbou po Seině. Více informací zde.

Perly Chorvatska a Slovinska – Plitvická jezera, Pula i jezero Bled

Další květnový zájezd vás zavede do Chorvatska s Slovinska. A vás vlastně čeká? Druhý den zájezdu navštívíte UNESCO památku Plitvická jezera, na které je vyhrazený celý den, protože v této oblasti je pořád co dělat. Park má rozlohu 295 km2 a uvidíte zde nejen 16 jezer ale i vodopády, říčky, zajímavou floru i faunu. Třetí den se vydáte do Puly, kde vás čeká komentovaná prohlídka, v rámci které uvidíte například římský amfiteátr, Vítězný oblouk rodiny Sergiů nebo Augustův chrám, a v neposlední řadě i největší istrijský trh. Navštívíte také městečko Labin. Čtvrtý den zájezdu se přesunete do Slovinska, konkrétně do Postojenských jeskyní, kde vás bude čekat exkurze, a nakonec navštívíte jezero Bled, kde se budete moc svézt gondolou nebo navštívit hrad na jezerem. Zaujal vás tento zájezd? Pokud ano, klikněte zde pro více informací.

Habsburská pohádka v jednom dni

Květen také nabídne výlet do Vídně na jeden den, kde začnete den u zámku Schönbrunn, kde si budete moci zvolit mezi prohlídkou zámku nebo přilehlých zahrad, které nabízí fontány, Palmenhaus, zoologickou zahradu a mnoho dalšího. Poté se přesunete metrem do centra Vídně, kde váš čeká prohlídka městem s průvodcem. Uvidíte například Hofburg, katedrálu sv. Štěpána, náměstí Marie Terezie, císařkou hrobku, hotel Sacher nebo víděňskou Státní operu. Více informací zde.

A na co se můžete od CK VŠPJ těšit v létě? Například na koncert filharmoniků ve Vídni přímo v areálu zámku Schönbrunn. Ale o tom zase v dalším příspěvku na blogu.


Autorka: Ilona Dinnebierová

Partner: Cestovní kancelář VŠPJ

https://www.instagram.com/ck_vspj

https://cestovka.vspj.cz/zajezdy 

Pojďte s námi objevovat svět. Stáhněte si naši mobilní aplikaci.