Na vánoční trhy nebo do lázní s CK VŠPJ

Na vánoční trhy nebo do lázní s CK VŠPJ

24. 10. 2023 Helena

Na vánoční trhy nebo do lázní s CK VŠPJ

Chcete v zimě vyrazit na vánoční trhy někam za hranice? Nebo byste třeba raději zažili největší Krampuslauf? A co takhle zažít advent na jezeře v Rakousku? Cestovní kancelář Vysoké školy polytechnické Jihlava Vám tato přání ráda splní, a proto nabízí několik zájezdů právě na tyto akce.


Největší Krampuslauf ve Schladmingu a vánoční trhy v Salzburgu

 

Již 25.11.2023 se můžete zúčastnit zájezdu do Salzburgu, kde si nejen prohlédnete kus města, ale hlavně si užijete vánoční trhy, s přejezdem do Schladmingu, kde uvidíte největší Krampuslauf. V Salzburgu můžete vidět například Muzeum Vánoc, Fürstovu cukrárnu, Přírodovědné muzeum nebo pevnost Hohensalzburg, odkud je krásný výhled na město, a mnoho dalších míst. V Schladmingu potom uvidíte čertovský průvod, kterého se účastní stovky lidí převlečených za čerty.

Více informací o zájezdu najdete zde.


Adventní Vídeň a zámek Schönbrunn v klidu všedního dne

Ve čtvrtek 30.11.2023 Vás CK VŠPJ vezme do adventní Vídně. První zastávkou bude zámek Schönbrunn na jehož nádvoří najdeme údajně nejkrásnější vánoční trhy v Rakousku. Od zámku se celý zájezd přesune do centra Vídně. Kromě památek navštívíte v centru města i vyhlášené vánoční trhy s nezapomenutelnou adventní atmosférou.

Více informací o zájezdu najdete zde.


Termální lázně Bad Füssing a vánoční trhy v Pasově

02.12.2023 se můžete vydat do Pasova, kde si prohlédnete město, jehož centrum je plné kostelů a dalších památek, například největší muzeum skla v Evropě. Pasov, jako každé větší město, má vlastní vánoční trhy, které navštívíte, a pokud Vás trhy nelákají, tak můžete čas využít třeba k nákupu vánočních dárků. Po přejezdu do lázní Bad Füssing si každý může vybrat ve kterém z termálních areálů bude relaxovat. Nabízené areály jsou celkem tři, a to Therme 1, Therme 2 – Evropa a Johanesbad.

Více informací o zájezdu najdete zde.


Advent na jezeře Wolfgangsee a kouzelný Hallstadt

Ve stejný termín, jako je předchozí zájezd, tedy 02.12.2023 se můžete vydat do velice známého města, zapsaného na seznamu UNESCO, Hallstadtu. I v tomto městě navštívíte vánoční trhy, užijete si výhledy na jezero a také historické vzezření města. Dalším bodem zájezdu bude návštěva města u jezera Wolfgangsee, kde navštívíte další vánoční trhy, a po setmění se můžete těšit na plavbu po jezeře mezi lucernami.

Více informací o zájezdu najdete zde.


Vánoční trhy v Drážďanech

 

15.12.2023 se uskuteční zájezd do vánočně naladěných Drážďan. V Drážďanech budou mít zájemci možnost projít se historickým centrem spolu s průvodcem. V rámci této prohlídky můžete vidět Saskou státní operu, Zwinger, Rezidenční zámek, Taschenberský palác nebo katedrálu Nejsvětější trojice a další památky. Procházka centrem bude zakončena na náměstí Altmarkt, kde najdete vánoční trh Strizelmarkt. Poté co si užijete vánoční trhy, a budete přesycení různými chutěmi a vůněmi, můžete nakoupit vánoční dárky v místních obchodních domech, kterými jsou například PRIMARK nebo Altmarkt Galerie.

Více informací o zájezdu najdete zde.


Adventní Budapešť a lázně Széchenyi

 

Tento dvoudenní zájezd se uskuteční v termínu 09.12.2023 – 10.12.2023 a umožní Vám navštívit vánočně naladěnou Budapešť a také lázně. První den bude věnovaný samotné Budapešti. V rámci prohlídky navštívíte vrch Gellert, Rybářskou baštu, budovu maďarského parlamentu, baziliku sv. Štěpána a mnoho dalších památek. Procházka městem bude zakončena na centrální ulici, na které se konají velkolepé vánoční trhy. První den bude zakončen večerní plavbou po Dunaji. Druhý den bude věnovaný návštěvě lázní Széchenyi.

Více informací o zájezdu najdete zde.


Trio nejkrásnějších adventů: Vídeň, Györ a Budapešť

16.12.2023 – 17.12.2023 se můžete vydat na další dvoudenní zájezd, v rámci kterého navštívíte hned 3 vánočně vyzdobená města. První zastávkou bude Vídeň, kde uvidíte zámek Schönbrunn s vánočními trhy na nádvoří, a dále také centrum města, kde Vás čekají další vánoční trhy. Po návštěvě Vídně se přesunete do maďarského Györu, kde se po ubytování v hotelu projdete městem a navštívíte i místní vánoční trhy. Druhý den se přesunete do Budapešti, kde navštívíte různé památky (chrám sv. Matyáše, baziliku sv. Štěpána, Hradní vrch) a hlavně místní vánoční trhy. Posledním bodem programu bude procházka po náměstí Vörösmarty tée a po pěší zóně Váci Utca.

Více informací o zájezdu najdete zde.

Autorka: Ilona Dinnebierová

Partner: Cestovní kancelář VŠPJ

https://cestovka.vspj.cz/zajezdy

Pojďte s námi objevovat svět. Stáhněte si naši mobilní aplikaci.